Карантината, налегнала целия цивилизован свят, стигна и до... фантастичната планета Пандора.

...
Карантината, налегнала целия цивилизован свят, стигна и до... фантастичната планета Пандора.
Коментари Харесай

Заразата стигна и до Пандора

Карантината, налегнала целия цивилизован свят, стигна и до... фантастичната планета Пандора. Прекратена беше работата по трите продължения на кино лентата " Аватар ", които на вятъра се чакат към този момент десетилетие. Работещите на снимачните площадки в Нова Зеландия бяха окончателно разпуснати във вторник, а водещият екип на продукцията отпред с продуцента Джон Ландау (не е ясно дали режисьорът Джеймс Камерън е бил на терен) се прибраха в Съединени американски щати. 

След голям брой отлагания (първоначалните проекти бяха продълженията на кино лентата от 2009 година да са подготвени през 2014-а и 2015-а) " Аватар 2 " трябваше да излезе по кината в края на тази година. Сега той за следващ път е отсрочен - за 17 декември 2021 година, а идващите епизоди ще се появяват през двегодишни шпации... в случай че светът оцелее до тогава. Общият бюджет на продукциите, които след придобиването на 20th Century Fox от Disney са към този момент част от гигантския развлекателен конгломерат, надвишава 1 милиард $. 

Филмите се снимат в стереоскопично 3D и включват многобройни фрагменти с технологията motion capture и образни резултати, направени от WETA Digital. Никаква част от него не е снимана навън измежду естествените простори на Нова Зеландия (за разлика да вземем за пример от " Властелинът на пръстените " ). Това значи, че светът на планетата Пандора ще бъде основан напълно в студиото и във въображението на Камерън. 

С това следващо отсрочване ориста на дългогодишния най-касов филм става все по-неясна. С доходи от 2.8 милиарда долара  " Аватар " остана на върха измежду най-печелившите продукции в историята на киното в продължение на 10 години. Едва в края на 2019-а той бе задминат от " Отмъстителите: Война до безкрайност ". Дългата липса на вести откъм Пандора обаче значи, че почитателите към този момент са не запомнили синия екологичен свят на Джеймс Камерън - в случай че въобще са го запомняли. Въпреки големия си успех  " Аватар " не съумя да построи своя митология, постоянна фенска база и работещ франчайз бизнес, по този начин както това направиха " Междузвездни войни ", комиксите " Марвъл "  или дори " Стар Трек ". Дори " Титаник " - предходният огромен триумф на Камерън от 1997 г. живее в съзнанието на надалеч повече хора.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР